8 راهکار برای افزایش مهارت در اسپارت

در ورزش بهکاپ ( Gate Golf ) ضربه به توپ اسپارت نام دارد.

اسپارت یک پازل است. پازلی که از زمانی که توپ را کاشته و مسیر را تجسم می کنید شروع می شود و با ادامه حرکت پالت بعد از ضربه به توپ به پایان می رسد.

بازیکنان بهکاپ روی موقعیت اسپارت خود بسیار تمرکز می کنند و اجزای آن در کیفیت و نتیجه بسیار تاثیر گذار است و البته اشتباهات می توانند منجر به عدم نتیجه گیری و موفقیت شما در مسابقات شود.

 

اجزای این پازل چیست ؟

در اینجا هفت قطعه برای پازل اسپارت در نظر گرفته شده است :

  • تجسم مسیر توپ
  • تنظیم بدن
  • تمرکز بر روی هدف
  • حرکت پالت رو به عقب ( back swing )
  • حرکت پالت به سمت پایین و توپ ( down swing )
  • ضربه به توپ
  • ادامه حرکت پالت به سمت جلو ( follow-through )

 

هر قطعه از این پازل مهم است. برای زدن ضربات، لازم نیست کامل باشید اما نمی توانید در هیچ یک از این اجزا یک خطای فاحش داشته باشید.

 

 

8 پیشنهاد و راهکار برای بهبود اسپارت

راهکارهایی که در ادامه مشاهده می کنید، هر کدام در بخش های مختلف پازل اسپارت تاثیرگذارند. نمی توان انتظار داشت که همزمان از 8 راهکار استفاده کنید. راهکار های مختلف برای بازیکنان مختلف، می تواند موثر و کارآمد باشد. هدف اینست که با به کارگیری راهکارها، اسپارت خود را تقویت کرده، مهارت خود را بالا برده و در تمرینات و مسابقات بهکاپ نتایج بهتری بگیرید.

 

 

شماره 1: با ذهن خود اسپارت کنید

شاید این سوال مطرح شود که یعنی چه ؟

منظور اینست که تمام فکر و ذهن خود را بر روی ضربه متمرکز کنید و در هنگام ضربه به حرکات بدنی خود فکر نکنید. اجازه دهید تمرکزی که کرده اید و ذهنتان، به صورت خودکار به بدن و ماهیچه های شما دستور دهد و سویینگ انجام شود. عجله نکنید، با آرامش و بدون حرکت اضافه و با یک سویینگ یکواخت پالت را به حرکت درآورید.

مشاهده خواهید کرد اسپارت شما در این حالت بسیار نرم و چشم نواز خواهد شد و بدون اینکه تقلایی کنید اسپارت خوبی خواهید داشت.

این راهکار بسیار ساده است ضمن اینکه نیاز به تمرکز بالا و تمرین بسیار دارد. عموما بازیکنانی که از آرامش ذهنی قابل قبولی برخوردارند و عمدتا تمرینات تمرکزی دارند، می توانند به آسانی از این راهکار استفاده کنند.

 

 

 

شماره 2 : کل بدن خود را در اختیار بگیرید

لازم است کل بدن به طور خودکار در اختیار اسپارت شما قرار بگیرد. این بدین معناست که بعد از تمرکز و هدف گیری، بدن شما با یک ریتم مشخص در پروسه سویینگ قرار گیرد علی رغم اینکه اعضای زیادی از بدن شما حرکتی ندارند.

 

شماره 3 : از نیروی چرخش بدن خود استفاده نکنید

ستون فقرات، پا و زانوی شما نباید در حین سویینگ حرکت کند. اگر می خواهید ضربه دقیق و کنترل شده ای داشته باشید این نکته بسیار مهم است. حرکت های اضافه و چرخش باعث عدم دقت در مسیر حرکت توپ می شود.

بهترین راه برای بررسی این موضوع اینست که در جلوی آینه تمرین سایه زدن ( Shadow ) کنید یا در حین اسپارت بخواهید از شما فیلم گرفته و سویینگ خود را  بارها تماشا کنید و تلاش کنید تا ایرادات خود را قدم به قدم برطرف کنید.

دقت مربیان در هنگام تمرینات و هشیاری و تلاش بی وقفه آنها در حین آموزش، می تواند کمک بسزایی به بازیکنان کند تا این راهکار در بین بازیکنان و حرکاتشان نهادینه شود.

 

شماره 4 : ضربه را از کتف خود بزنید

این نکته بسیار مهم است که انتقال نیرو به پالت و در نتیجه به توپ از کتف شما باشد. بنابراین این کتف شماست که حرکت می کند. آرنج می تواند کمی خم باشد، این به شما کمک می کند که نیروی کافی را از کتف به توپ انتقال دهید بدون اینکه بدن شما حرکت اضافی داشته باشد یا مجبور شوید برای انتقال نیروی کافی، از مچ ضربه بزنید.

 

شماره 5 : وزن خود را روی هر دو پا تقسیم کنید

برای یک اسپارت عالی، لازم است توپ در بین دوپای شما قرار گیرد و در مرکز بدن شما باشد. هنگامی که پالت را بدست می گیرید، انتهای گیریپ آن در راستای میانه بدن باشد و وزن خود را روی هر دوپا تقسیم کنید. مرکز ثقل خود را در میانه قرار دهید و انتقال نیرو به توپ مساوی و متناسب از هر دو سمت بدن باشد. در این صورت یک ضربه متعادل و یکنواخت را به توپ خواهید نواخت.

 

شماره 6 : آرام و یکنواخت ضربه بزنید

این راهکار در موارد قبلی، نهان و آشکار است. حرکت سویینگ شما مانند یک پاندول ساعت است که از سرعت صفر در منتهی الیه راست شروع می شود، در بین مسیر و با نیروی آرام و یکنواخت به توپ ضربه می زند و با همان سرعت به حرکت خود ادامه می دهد و به منتهی الیه سمت چپ می رسد. ضرب آهنگ سویینگ شما ثابت و یکنواخت است. هرگونه حرکت یا نیروی اضافه، تعادل این پاندول را بهم می زند و باعث می شود اسپارت شما کیفیت لازم را نداشته باشد. در هنگام استفاده از این راهکار، از خود فیلم بگیرید و مشاهده کنید که چه اسپارت چشم نواز ومتفاوتی داشته اید.

 

شماره 7 : شانه خود را جمع نکنید

در هنگام تنطیم بدن برای سویینگ این نکته حائز اهمیت است که شانه های خود را به سمت داخل جمع و عضلات خود را منقبض نکنید. این اتفاق باعث می شود تا برای انتقال نیرو به جای اینکه از کتف خود بهره ببرید با چرخش بدن این انتقال را انجام دهید که باعث می شود کیفیت سویینگ و در نهایت اسپارت شما پایین آید.

شانه ها و قفسه سینه خود را باز کنید. یکی از راه هایی که می تواند به شما کمک کند اینست که پالت خود را به صورت افقی در پشت خود قرار داده و از زیر بغل خود رد کنید و بدن خود را برای اسپارت تنظیم کنید. در آینه به فرم بدن خود توجه کنید. لازم است شانه ها رو به عقب و قفسه سینه باز، گردن و پشت شما صاف باشند و از کمر بر روی توپ خم شوید.

 

شماره 8 : مثلث را ثابت نگه دارید

در موقع تنظیم بدن برای اسپارت، متوجه خواهید شد که بازوها و شانه شما بر روی قفسه سینه تان، یک مثلث تشکیل داده اند. حرکت کتف شما لازم است به طوری باشد که تا انتهای سویینگ این مثلث حفظ شود. ثابت بودن این مثلث به شما کمک می کند که از کتف خود ضربه بزنید و چرخش بدن یا مچ شما در سویینگ دخیل نشود.

 

توجه به این راهکارها و بکارگیری آنها در تمرینات به شما کمک می کند :

  1. کیفیت و دقت اسپارت خود را بالا ببرید.
  2. اسپارت زیبا و چشم نواز داشته باشید و به عنوان یک بازیکن خوش استایل دیده شوید.
  3. از خطاهای رایجی که بازیکنان مبتدی انجام می دهند و در مسابقات دچار اخطار و مشکل می شوند فاصله بگیرید.

 

 

با تشکر از :

  • سرکار خانم اعظم علیخانی رییس کمیته داوران انجمن بهکاپ
  • سرکار خانم مهتا ممدوحی عضو کمیته داوران و مدیر باشگاه بهکاپ آریو
  • جناب آقای حامد رضا عیوضی عضو کمیته داوران و مسئول کمیته داوران ساحلی کشور

اشتراک گذاری:

Share on telegram
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

سایر نوشته ها

بهبود عملکرد در اسپارت

 آیا به دنبال راه هایی برای بهبود عملکردتان در بهکاپ هستید؟ رعایت صحیح استایل اسپارت توسط بازیکنان بهکاپ اغلب نادیده گرفته می شوند، اما بهترین

بیشتر بخوانید ...